Helaas leven we in een wereld waarbij het niet vanzelfsprekend is dat anderen van je spullen afblijven en vormt dit de belangrijkste reden waarom gebruikers kiezen voor een professioneel alarmsysteem. De impact van een inbraak of overval is enorm. Het is allang niet meer zo dat inbrekers alleen op zoek zijn naar dure schilderijen, juwelen of de muntencollectie. Aangezien bijna ieder huishouden is voorzien van laptops, smartphones, tablets en spelcomputers is iedere woning potentieel interessant. Maar waarom moet ik kiezen voor een professioneel alarmsysteem?

Reden 1: Beperk de tijd

Als bij een inbraak het alarmsysteem afgaat begint de klok voor inbrekers te lopen: hun aanwezigheid is gedetecteerd. De sirene gaat af en zal het rustig doorzoeken van het pand onmogelijk maken. Iedere seconde wordt de kans groter dat het alarm wordt opgevolgd door buren, bewoners, de bewakingsdienst of de politie die ineens op de stoep kunnen staan. Voorkom met een alarmsysteem dus dat inbrekers ongestoord lange tijd kunnen doorbrengen in het pand en hier schade veroorzaken in hun zoektocht naar waardevolle spullen.

Reden 2: Preventieve werking

Inbrekers kiezen veelal het pand waarbij ze het laagste risico lopen. Een professioneel alarmsysteem heeft dus ook een preventieve werking. Inbrekers weten immers dat inbreken in een goed beveiligd pand meer risico’s met zich meebrengt dan bij de buren waar de beveiliging minder op orde is.

Reden 3 Persoonlijke veiligheid

Naast inbraak is brand onze grootste angst. Een professioneel alarmsysteem is geschikt om uit te breiden met (draadloze) rookmelders, hittemelders of bijvoorbeeld koolmonoxidemelders.
Plaats rookmelders op strategische plekken zoals gangen of trappenhuizen. Hittemelders zijn met name geschikt voor ruimten waar stoom wordt geproduceerd zoals keukens of de gang bij de badkamer. Een gewone rookmelder zal stoom van het koken of de douche zien als rook en hier op afgaan. Door hier hittemelders te plaatsen bent u optimaal beveiligd zonder nodeloze meldingen te krijgen. Koolmonoxidemelders worden geplaatst nabij (open) verbrandingstoestellen zoals CV ketels en geisers.
Tip: plaats een watermelder bij de wasmachine of in de kelder en detecteer tijdig een lekkage.

Reden 4: Betrouwbaarheid

Een professioneel alarmsysteem moet voldoen aan Europese normen die voor dergelijke systemen zijn opgesteld. Deze hebben betrekking op een betrouwbare werking en een veilig gebruik. Want in tegenstelling tot een consumentenproduct mag een alarmsysteem niet falen. Op het ieder moment moet het werken en niet beïnvloed kunnen worden.
Professionele detectoren worden alleen geactiveerd als er echt iets aan de hand is.
Camera’s bieden geen veiligheid. Je kan achteraf precies zien wat er is weggehaald maar ze zorgen niet voor alarmering of het beperken van de werktijd. Gebruik dus een professioneel alarmsysteem dat er voor u is als het ook echt nodig is.

Reden 5: Korting op de verzekeringspremie

Uw verzekeraar is ook gebaad bij een lager risico op inbraak of brand en zal een korting op de verzekeringspremie verstrekken als er sprake is van een professioneel alarmsysteem. Vraag uw verzekering of tussenpersoon naar de voorwaarden.

Tip: met een professioneel alarmsysteem bent u goed beveiligd en verminderd de kans op een inbraak aanzienlijk. Toch zien we regelmatig dat particulieren en bedrijven waardevolle spullen voor het grijpen laten liggen. Laat dure laptops niet in het zicht liggen als u er niet bent want het weghalen van een dergelijke zeer goed verhandelbaar product kost minder dan 30 seconden en daar kan het beste alarmsysteem niets tegen doen.